KUSINETREFF

ANNO 2005

 

Kusinetreffgeneralen og visegeneralen takker for alle som kom og bidro til et koselig treff.  Spesiell takk til dere som stilte hus til disposisjon, kokte kaffi, bakte kaker, ryddet, spilte og på andre måter hjalp til.  Etter flere nøyaktige opptellinger samvittighetsfullt utført av tellesjefen viste det seg at vi ikke var 34, men ca 40-50 stykker som møtte. Mest imponerende var Svein Harald som kom spiste og dro.  For at vi senere skal huske treffet bedre summeres opp noen av høydepunktene ved hjelp av bilder.

Været var ikke av det beste.  Det ble ikke bading på teinedalsodden, det blåste og var kaldt.  En liten showstopper var også murerene på utsiden av bedehuset. 

 

Middagen

Tante Lilly spilte på trøorglet og vi sant for maten.  Dessverre fikk ikke fotografen bilde av det. 

Den varierte menyen bestående av pølse, reker, blåskjell og fiskesuppe falt i smak hos de fleste.  Servitøren som har spesialutdannelse som pølse chef (det er faktisk sant) var populær blant de mellomste.

Reker og blåskjell forsvant, men komiteen hadde rikelig med suppe på lager og selv om den smakte fortreffelig ble det restemiddag til søndag på noen. 

Det var nesten sitteplass til alle.

Olaf gav oss et innblikk i hvordan det var å vokse opp i Loshavn og noen historier om kusinegenrasjonens bestefar.  Kom han virkelig til Amerika med den lille båten og historien sier ikke noe om det ble fisk i garnet da Olaf kom for sent til å være med.

 

Alt er som før.  Det er alderen og hva vi tillater oss som endres. 

Definitivt et av de store høydepunktene var Sondre sin solosang.

Bukteturen

De fleste som har opplevd sommeren i bukta gledet seg til å komme tilbake dit og oppleve trappa, brygga og krabbefiske om igjen.

Kaffi ble inntatt på trappen.  Mye mimring og historier utvekslet.

 

Det var bra det ikke var noen øvre aldersgrense på krabbefiske.  Flere generasjoner Tobiassen måtte til for å få opp krabben. 

Stort koseligere enn dette blir det ikke.

Familiebildet måtte tas fra trappen.  Det mangler noen. Emil var i god kusinetreffånd på buktebakken tur. Hans Martin og Magne ryddet i bedehuset. 

De fleste benyttet anledningen til å sjekke ut hvilke endringer som er gjort inne i bygningene. 

 

 

Før kaffi

 

Vi så et par filmsnutter tatt av tante Liv som viste litt Loshavn, med klassisk lek i bukta, kusinegenrasjonens bestemor og Tante Borghild og  innom Narestø samt Onkel John som klargjorde båt for sjøsetting. 

Kaffi

Stoler var lånt inn og satt ut slik at noen kunne få sitte, drikke kaffe og prate.  De andre måtte stå, ta en bryggesleng, Støatur eller lignende.